Ingen återvändo...

Då var det gjort, nu finns det ingen återvändo. Jag har anmält mig till Ironman Jönköping 70.3. Känns jäkligt inspirerande men samtidigt flyger fjärilarna runt lite i min mage. Ironman Jönköping är en halvdistans mot Ironman Kalmar. 
 
 
Träningen är igång igen efter en veckas uppehåll på grund av förkylning. Planeringen är som följer:
Måndag: Löpning och styrketräning 
Tisdag: Simning
Onsdag: Vilodag
Torsdag: Löpning + ev cykling trainer
Fredag: Vilodag (lång promenad)
Lördag: Cykling 10 mil
Söndag: Löpning + simning
 
Vill försöka löpa 5 km eller mer på torsdag för att testa hur foten känns på lite längre sträckor. 
 
Idag gjorde jag mitt första simpass på över en månad. Cecilia har tagit ledigt ett par dagar per månad under resten av året och då är det perfekt att kunna genomföra träningen på morgonen. Var ganska trångt i bassängen i Bromölla, säkert 25-30 personer, men lyckades beta av dryga tusen meter. Har dock fortfarande svårt med andningen och kommer testa att andas i tvåtakt nästa gång. Får lära mig tretakt längre fram. 
 
Här följer lite bilder från Ironman Jönköping 2016
 
 

I'm back!

Efter över en veckas frånvaro från bloggandet var det skönt att sätta sig med paddan i knäet igen och få börja skriva av sig lite. I mitt senaste inlägg skrev jag att jag skulle iväg på tjänsteresa och jag var borta torsdag till söndag föregående vecka. Tyvärr drog jag på mig en elak förkylning som även satte sig på bihålorna så jag har inte kunnat träna på hela veckan. Känner mig bättre nu och planerar att komma igång med träningen igen på måndag. Är jobbigt att inte kunna träna men samtidigt är det viktigt att lyssna på kroppen för att inte dra på sig något värre och mer långdraget. 
 
Under tjänsteresan, som gick till Italien, hann jag med en löprunda samt en rolig aktivitet med övriga deltagare när vi körde downhill på mountainbike. Totalt tog vi oss ner 1200 höjdmeter och toppfarten var 60,6 km/h. Kul var det i alla fall!
 
Löprunda på morgonen i vackra Stresa, Italien
 
 Cykling när den är som roligast! 
 
Som sagt så har det inte varit någon träning i veckan men jag har hunnit med ett besök på Spirit Lifestyle för att göra en kroppsscreening. Vi gick igenom min kropp och testade rörlighet och styrka. Har alltid sett mig själv som ett kylskåp när det gäller vighet och fick väl det mer eller mindre bekräftat. Jag hade bra rörlighet i mina knä men det var nog det enda som var riktigt bra. Har fått med mig en massa övningar som jag ska göra fyra dagar i veckan men jag tror stenhårt på att det kommer göra mig starkare och mer rörlig vilket i sin tur kommer hjälpa mig mot Ironman 2018.
 
Fredrik Assarsson visar övningar för att göra mig rörligare och starkare
 
Fick köpa in lite rekvisita för att Kina göra mina övningar 
 
Det fina vädret ser ut att hålla i sig så jag hoppas det ska bli en riktig cykelhöst för nästa vecka kör vi igång med träningen igen! 
 
 

Veckans upplägg

Ny vecka, nya möjligheter! Vi har kommit en bit in i veckan och måndagens gym och löppass är avklarat. Sprang dryga tre km i Hörvik innan det blev en timme med kettlebell på ON Training Beach i Hörvik. Det var femte dagen i rad som jag tränade och kände mig ganska sliten så tisdagen fick bli en vilodag.
 
Idag onsdag blir troligen veckans sista träningspass då jag ska resa bort på konferens med jobbet torsdag-söndag. Har försökt hitta en hyrcykel på plats men inte fått napp. Packar ner löparkläderna och mina speedos och hoppas på att det finns pool på plats!
 
Ikväll är det fem mil cykling som gäller. Är, som jag skrivit tidigare, magiskt skönt när sommarvärmen fortfarande värmer upp kvällarna. Blir en runda till Bromölla-Norje-Hörvik-Hällevik. 
 
Detta blir med största sannolikhet veckans sista blogginlägg så jag önskar er en härlig vecka!