Livet på en cykel... eller fyra!

Jag har gjort det igen. Det som alla vi gör ibland fast att vi kanske inte borde. Fast att vi vet att det funkar utan så gör vi det ändå. Jag har köpt en cykel till. Min fjärde cykel är det men det är lite som med skor för vissa, du måste ha en som passar till varje tillfälle. Jag tycker följande talessätt är bra att leva efter:
 
Mycket kloka ord
 
Den senaste cykeln i förrådet är en Trek DS 3 vilket är en såkallad hybridcykel. Syftet med investeringen är att starta en ny del av mitt liv. Jag har lagt ut min bil till försäljning (behöver du en liten pålitlig bil så hör av dig, den finns kvar!) och kommer framöver cykla till jobbet och annat på några mils radie. Det kommer säkerligen bli en utmaning emellanåt och några svordomar kommer säkert komma någon gång men jag har pratat om detta länge och nu gjorde jag slag i saken. Motivationen är på topp och det är en härlig känsla att komma till jobbet med mycket friskluft i lungorna. 
 
Trek DS 3, min nya kamrat 
 
För att kunna lämna på dagis har jag även köpt en cykelvagn som Matheus kan åka i. Han tycker det är superkul men vi får se vad han säger en regnig dag i november... Tror detta kommer ge lite friskvård som aldrig är fel och att transportträna är ett sätt att spara tid. 
 
Matheus i sin vagn
 
Den obligatoriska knärapporten är dyster. Det small till i det under Matheus simskola för en dryg vecka sedan och i måndags var det åter dags för besök på Valjehälsan. Ett försök gjordes att tömma det på vätska men läkaren lyckades inte komma in i leden och efter att ha grävt runt med sprutan skickades jag vidare till akuten i Kristianstad. Där misstänkte de menisken men vägrade röntga då jag inte fick låsningar. Har nu fått kallelse till en ortopedläkare nästa fredag så vi får se vad han säger. Ironman Jönköping närmar sig dock med stormsteg och just nu känns det inte så troligt att jag kommer kunna genomföra tävlingen. Dock är hoppet det sista som överger mig och jag kommer kämpa på så länge det finns en minimalisk chans! 

Premiär för landsvägscykeln!

Ganska längesen jag bloggade nu men det är lite som med formen i träningen, ibland är du het och levererar och ibland går det bara inte :-)
 
Under föregående helg var det dags att damma av min racer och ge mig ut på vägarna i vårvädret. Under vintern har jag funderat på att investera i en tempocykel som är anpassad för triathlon men både huvudet och ekonomin kom fram till att skjuta den investeringen på framtiden. Skillnaderna på en racer och en tempocykel är många men kort går det att beskrivas med att en tempocykel har en liggande cykelställning och en racer mer upprätt sittställning. Detta beror på att du, i triathlon, inte får ligga i "suget" bakom en annan cyklist utan måsta hålla tolv meters avstånd. Denna typ av cykel är inte heller godkänd på vanliga cykeltävlingar som exempelvis Vätternrundan. På en racer är klungcykling vanligt och det sparar mycket energi.
 
Istället blev det en ny hjuluppsättning och tempopinnar från Sölvesborgs Velo och Bontrager. Är säkerligen mycket psykologi i detta men kände mig mycket snabbare än tidigare!
 
 
När jag ändå är inne på Sölvesborgs Velo vill jag slå ett slag för den skäggige mannen bakom disken. Du kan ofta hitta bättre priser på nätet när det ska köpas cykel men går du i sådana tankar så är mitt råd att att handla av en lokal cykelaffär och då är Sölvesborgs Velo det självklara valet. Den service Fredrik ger innan, under och efter köpet är värt den lilla eventuella prisskillnad som kan finnas. 
 
Fredrik Olofsson på Sölvesborgs Velo
 
Under de senaste två tisdagarna har jag varit stand-in som spinningledare på ON Training Beach i Hörvik. Jag delade upp passen i två delar, en inledning med fokus på teknik och en del där intervallerna stod i fokus. Vilka jäkla krigare de är som kämpar sig igenom de hårda passen. 
 
Krigarna i Hörvik
 
Avslutar med den obligatoriska knärapporten som tyvärr är dystrare än vanligt. I onsdags fick jag allt mer ont ju längre dagen gick och på kvällen svullnade knät upp. Kunde knappt gå dagen efter och besökte Valjehälsan på fredagsmorgonen. Besöket var inte mycket att skriva hem till mamma om då läkaren, som var en hyrläkare med namnskylt från Kronoberg, sa "jag vet inte varför du ska träffa mig, de måste bokat fel. Jag ska bara ha små patienter".Kul...
 
Hon skulle i alla fall skicka remiss till röntgen och sedan ortopeden. Får hoppas på bättre bemötande där!