Brickpass och familjeträning

Under helgen har det varit mycket fokus på träning och jag har hunnit med ett brickpass, ett pass på gymmet och dryga 1 km i bassängen. För er som inte vet vad ett brickpass är så är det ett tvådelat träningsupplägg där cykling inleder passet och löpning avslutar det. Gav mig iväg runt lunch på lördagen och planerade att cykla 35-40 km. Siktade in mig på Norje via Hörvik och Lörby och jag hade rejäl motvind hela vägen dit (17-18 km). Vinden låg på 10-12 m/s med byar en bra bit över 15 m/s och när det efter bara några kilometer började regna var det dags att plocka fram sina målbilder i huvudet och sedan bara kötta på. En bild som jag ofta ser framför mig och som jag även har som bakgrundsbild på min telefon för att alltid bli påmind är målgången i på Ironman Kalmar. 
 
Denna bilden har jag som bakgrundsbild på min telefon för att hela tiden motivera mig att ta mig dit. 
 
Efter regn kommer sol heter det och nästan lika säkert är det att efter motvind kommer medvind när det är dags att vända hemmåt. Om jag låg i 18-25 km/h till Norje så kunde jag utan större problem hålla 35-40 km/h på vägen hem. Läste någonstans att genomsnittsfarten på Tour de France ligger runt 40 km/h och då får i alla fall jag mer respekt för vad de går igenom under tre veckor. 
 
Efter cyklingen var det till att byta om, gjorde det i förrådet för att inte väcka Matheus som sov, till löparkläder och sen ge sig iväg på en löptur. Det är här namnet "brickpass" kommer in i bilden. Brick på engelska betyder tegelsten och det är exakt så benen känns när man stapplar iväg efter cykling. Hade tänkt mig att springa fem kilometer men det blev till slut fyra och det var gott nog som ett första brickpass för min del. 
 
Strumporna skickar ett tydligt budskap innan löpningen
 
Under söndagen åkte hela familjen Thege till ON Trainings lokaler i Hörvik och genomförde ett familjepass med inriktning mot kettlebells. Det kanske tar lite längre tid när även Matheus är med men det är ett klockrent sätt att förena nytta med nöja. Matheus låg inte på latsidan så vi får se om Ola Nyhlin sätter dit oss för att ha släppt in en icke medlem till att träna... 
 
Ibland svingades det kettlebells...
 
...och ibland svingades det barn!
 
Barn gör så du gör, inte som du säger :-)
 
Stor och stark! 
 
Söndagskvällen avslutades med 1100 m simning och ikväll kändes det betydligt bättre med både andning och teknik. Tro nu inte att jag kan simma men vill nog ändå påstå att det var en minimal "aha-upplevelse" som kom till mig ikväll. Är härligt med så många duktiga simmare runt sig som gärna hjälper till och ger tips, det är guld värt för en rookie som jag! 
 
 
 
 
 
 
Jimmy Schön

Du har taget dig bra på simningen Anders, ser avslappnat ut det släpper snart med kontinuitet de närmsta veckorna. När du väl simmat med en vändning utan paus så går resten av sig själv. Helt rätt där är många duktiga simmare sug åt dig av deras kunskap speciellt två som är väldigt duktiga på att inte bara förklara hur men även varför.

Matheus kommer bli en riktig hunk om han fortsätter sådär, nog bäst att du skaffar en cykel med till honom för att jämna ut lite :)