Ironman Jönköping

 
 
Söndag morgon och klockan ringde redan 05:40. Backintervaller stod på schemat och de skulle genomföras på MTB upp till toppen av Stiby Backe. Planerade att köra fem sådana intervaller som är ca 1,9 km långa och har totalt 45 höjdmeter per runda där sista stigningen är på ca 30 meter. Kände mig urstark och flög upp (nåja, åtminstone kändes det så) till toppen på första varvet, laddade på för ett till och kände mig lika stark då. Dock kände jag av höger baksida på låret, nära knäet, så jag vågade inte köra vidare. Vill inte vara för övertaggad nu i början utan måste vara försiktig och göra som en av er läsare skrev, lyssna på din kropp! 
 
Inte roligt om jag skulle gå sönder direkt och behöva vila en längre tid. Har haft lite känning på detta ställe sedan Cykelvasan men det kommer bara om jag tar i rejält, vid MAF-träning funkar det bra.
 
Om väder och kropp tillåter ska jag ge mig på ett försök att cykla till Kalmar på lördag. Har någon av er koll på vilka vägar jag kan ta så kommentera gärna nedan eller skicka ett PM på Facebook. 
 
Idag var det dags för simning. Har inte varit i vattnet på några veckor men det kändes ändå förvånansvärt bra. Blev fokus på teknikträning men tog ett par längder på slutet utan simfötter och dolme och det gick bättre än jag trodde. Har fortfarande svårt att få till andningen på ena sidan och det känns som att jag nästan måste rulla runt hela kroppen för att få huvudet över vattenytan. Får jobba lite på rörligheten i nacken tror jag. 
 
 
 
Var inge större trängsel i vattnet på Hälleviksbadet idag och det var rätt så jä**a kallt i luften men vattnet var varmt så det var bara att köra på.
 
Mitt slutmål med denna satsning är som ni redan vet att genomföra Ironman Kalmar 2018 men det krävs en del delmål längs vägen för att göra resan roligare och en sådant delmål tror jag ska bli Ironman 70.3 Jönköping som en så kallad halv Ironman. Det är helt enkelt halva sträckan på de tre delmomenten vilket betyder 1.9 km simning, 90 km cykling och 21 km löpning. Är övertygad om att en sådan tävling kommer ge mig många insikter och lärdomar inför eldprovet i Kalmar. 
 
ironman