Besök på STAC

Jag kan ha löst problemet med mitt knäproblem. Lösningen stavas Gluten och Laktos...
 
För ett par veckor sedan pratade jag med min coach Christian Malmström om mina knäproblem och att jag inte gjorde några framsteg. Christian frågade om jag funderat på att besöka Joakim Dettner på STAC i Ronneby. Namnet kändes vagt bekant men efter lite snabb efterforskning kände jag att jag inte hade något att förlora på ett besök. STAC står för Scandinavian Top Athletic Center och en hel del "stora namn" har varit där för att få hjälp av naprapat Joakim och hans medarbetare. Jag bokade tid och för en vecka sedan var jag där.
 
Väl på plats i Ronneby tog jag av mig byxorna och la mig på britsen för att invänta domen från Joakim. Istället för att titta på mitt knä började han känna på huden i mitt ansikte och konstaterade att jag med största sannolikhet var känslig mot gluten och laktos. Jaha, var min första och enda tanke...
 
Joakim Dettner
 
Joakim förklarade det som att eftersom jag var känslig mot gluten och laktos har jag haft en mindre inflammation i kroppen under längre tid. Det var bara en tillfällighet att det just blev knät som valde att stänga ner sin verksamhet, det kunde lika väl varit en axel eller annan del av kroppen. Sedan dess är kroppen nöjd med att slippa belastningen och håller mitt knä nerstängt tills vidare. Nu har jag hållit mig borta från gluten i en vecka och idag har jag även plockat bort laktos från menyn. Jag ska verkligen ge detta en chans och hoppas det ska börja kännas bättre i mitt knä snart.
 
Träningen har gått sådär sista tiden. Jag känner mig fortsatt ganska hängig efter influensan men jag hoppas energin ska komma tillbaka snart! Förra helgen bjöd på riktigt vårväder och jag tog chansen att cykla ute. Det var första cyklingen på tre veckor och även om det var härligt väder så stack pulsen iväg rejält några gånger och jag fick stanna för att inte hjärtat skulle hoppa ur kroppen. Har vilat några dagar denna veckan i hopp om att jag ska bli piggare och idag tycker jag mig vara just det, piggare. Håller tummarna för att det vänder nu och att jag kan köra igång med hundra procents fokus. 
 
Fick trösta mig med härligt väder förra helgen när inte kroppen känns helt hundra.
STAC - ironman - triathlon - träning