Inne bra men ute bäst

Idag är det årets "kortaste" dag på året när solen gick upp klockan 08:32 och ner 15:27. Det blir sex timmar och 55 minuter ljus och därmed 17 timmar och fem minuter mörker. Detta påverkar oss alla och i mitt fall gör det att den mesta träningen sker inomhus eller ute i mörker. Inte så kul tycker jag. Jag älskar att få vara ute och detsamma gäller min träning, jag älskar att träna ute. Jag tar hellre på mig en pannlampa och ger mig ut på en löptur än ställer mig på ett löpband och finns det något härligare än att hoppa upp på karbonhästen och ge sig iväg en solig morgon kl 06:00 och cykla in i soluppgången eller ta sin mtb precis när vitsipporna slagit ut i full blom och kryssa fram på stigarna. Det är dessa bilder jag tänker på när jag sitter i förrådet, det är fyra-fem grader och jag har ett långpass framför mig. 
 
En helt underbar vårdag när vitsipporna slagit ut och det luktar vår!
 
 Det är lätt att motivera sig till långpass dagar som denna 
 
Det är av anledningar som ovan som jag, när tillfälle ges under helgerna, mer än gärna ger mig ut och cyklar oavsett väder och temperatur. Det blir några lager kläder men det glöms snabbt bort när däcken börjar rulla och naturen kommer nära. På en trainer i förrådet går det att kontrollera sin träning till 100 procent och få exakt det passet som är planerat med motstånd och kadens. Det är dock ingenting mot att få komma ut och verkligen se backarna framför sig eller flyga ner för en utförsbrant i 40-50 km/h. 
 
Inte lika "fint" som när allt blommar men ändå underbart
 
En "ofrivillig" paus när tre hästar ska upp för backen.
 
Trots ösregn så är det ändå härligt att va ute! 
 
Varje årstid har sin charm och jag gillar både hösten och vintern men när våren kommer och det blir ljusare på kvällarna, då är det dags att på allvar ge sig ut på vägarna. För som sagt, inne bra men ute bäst!